Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anna PK Bulyckelag

Mer info här

07 JAN 2016 16:49
Var med och tävla för klubben! Här får du veta mer om hur du anmäler intresse och vad som krävs av ridskoleryttare. Det är även jättekul att vara med som hästskötare på tävling för att få rutin från lokal tävling, om man inte tävlar själv :-)
  • Uppdaterad: 08 JAN 2020 10:18

Har du genomfört klubbtävlingar/P & J/P&R och KM på bra sätt?

 Är du minst 13 år? Har du eller ska ta Grönt kort?

Intresserad av och redo att tävla på högre nivå än klubbtävlingarna?

Då kan Bohuscupen var något för dig! Maila This is a mailto link senast 20 januari kl. 12.00, om du är intresserad, du måste gå i lägst grupp III (JR II/III kan vara möjligt om du rider ofta i hoppspecialen för ponny hopplaget). Du behöver vara beredd på att engagera dig i föreningen och lägga tid på förberedelser inför tävlingarna.

Tävlingskommiten arrangerar ett obligatoriskt tävlingsmöte inför tävlingarna 19 januari kl. 17.00 på Bulycke RF. Du måste alltså gå på detta möte för att komma i fråga för tävlingar.

Därefter går ridskolans personal igenom intresseanmälningarna och meddelar vilka ekipage som är aktuella (vid många intresserade kan det genomföras uttagningar). Har du inte varit med på tävlingsmötet kan du tyvärr inte komma ifråga för att tävla ridskolehäst/ponny då du missat viktig information från mötet.

OBS! Läs även igenom tävlingsavtalet som finns nedan för att vara förberedd innan mötet för att veta vad som gäller för ridskoleekipage (mycket av informationen på tävlingsmötet riktar sig enbart till ekipage med egen häst/ponny).

Tänk på att det är inte garanterat plats för alla som vill tävla. Ridskolan bestämmer vem/vilka som är aktuella och med vilken häst/ponny i den mån det finns lag/lämpliga hästar/ekipage.

Bohuscupen dressyr går i LC1, final för häst LB1

Hoppning d-ponny 80 cm och häst 90 cm.

 

 Tävlingsavtal
Bohuscupen Ridskolehäst/ponny VT 2020

Jag är elev på Bulycke RFs ridskola och rider minst 1 gång/v och följer ridskolans betalningsrutiner. Jag är en god förebild för andra på anläggningen i hur jag hanterar hästen och utrustning samt uppförande.

Jag är medveten om att hästen/ponnyn alltid ska hanteras på ett säkert sätt under transportering och på tävlingsplats samt att jag ska följa TR. Jag har tagit Grönt kort och är Bulycke RFs representant på tävlingsplatsen vilket innebär att jag alltid har ett gott sportsligt uppförande mot häst/ponny, medhjälpare, föräldrar, funktionärer och andra ryttare.

Eftersom jag tävlar för Bulycke RF så hjälper jag till som funktionär på så många hemmatävlingar som jag kan. Tävlingskommittén har även regler för detta när man tävlar i lag.

Ridskolan kommer under VT 2020 att tilldela mig en lämplig häst/ponny att tävla i Bohuscupen dressyr eller hoppning. Denna häst/ponny kommer att ha giltigt vaccinationsintyg, mätintyg (ponny) och pass som jag kommer få kopior på att visa upp på tävlingsplatsen. Det ska även finnas tillpassad lämplig utrustning till hästen/ponny. Om jag vill ha annan utrustning så ska jag prata med någon av ridskolans instruktörer innan för att kolla att utrustningen passar. Utrustningen ska återställas efter tävling och korrekt ihopsatt inför nästa dags lektioner. Blir "min" ponny/häst halt/skadad är det inte säkert att det finns ersättare.

Hästen/ponnyn kostar 250: -/tävling att hyra och ridskolan ger mig i möjlig mån en ersättningshäst/ponny om den jag skulle rida blir skadad. Jag anmäler själv till respektive tävling i TDB (lagledaren anmäler laget) och betalar alla anmälningsavgifter samt licenser.

Jag står själv för bil, transport och lämplig chaufför till tävling samt alla kostnader runt detta. Hästen/ponnyn ska hanteras med normal aktsamhet och är försäkrad av ridskolan men om hästen/ponnyn blir skadad pga ovarsam/slarvig hantering så kan jag bli ersättningsskyldig för försäkringens självrisk.

 Jag ska i största möjliga mån följa med på den tävling jag själv inte rider för att hjälpa till som hästskötare och stötta.


Jag kommer att få möjlighet att delta i kickoff/träningstillfällen/träningstävling på Bulycke RF inför Bohuscupen (hästhyra 200: -/tillfällen + ev. lektionspris/anmälningsavgift) med ”min” ponny/häst.

Skribent: Linda Eriksson

  
______________________

Du som åker bil till Bulycke- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info