Hoppa till sidans innehåll

Här kan du läsa info om våra hästar. Ibland går även de stora d-ponnyerna (info finns under Våra ponnyer) med på vuxenlektioner då det är lämpligt i storlek. Vår filosofi är rätt ryttare till rätt häst för att ridningen ska bli så utvecklande som möjligt.


HansHans

Hans

Född: 2012 Kom till Bulycke aug 2016 Ras: korsning med Fredriksborgare

Hans är utbildad av ridskoleelever i projektet "Hållbar häst". Han är snäll i all hantering, en pärla i dressyren och hoppar gärna men inte för högt. Hans är mjuk att sitta på, lätt i handen och stadig i formen.

hopplatte

Latte

Caffe Latte "Latte"

Född: 2012 Kom till Bulycke april 2017 Ras: SWB korsning 

Latte är inriden och utbildad av ridskoleelever i projektet "Hållbar häst". Han är snäll i all hantering, gör allt upp till LA/MsvC i dressyren och hoppar fint. Som unghäst var han väldigt känslig och lite rädd vid uppsittning, nu är han van men var ändå extra försiktig så att han inte blir rädd. Han har vunnit KM både i dressyr och hoppning. Latte är väldigt fin i ridningen och en stor favorit för många.

DijonDijon

Född 2013 Kom till Bulycke nov 2019  e.Donckervoort-Wellington

Dijon är en brun valack på ca 167 cm, väldigt gulliga att hantera men lite försiktig så tänk på att vara lugn med honom så han inte blir skrämd. Han är trevlig att rida och kommer att skolas in i verksamheten.

 

Fabris JL "Fabbe"

Född 10/6 2010 Kom till Bulycke juni 2019 e Zapatero VDL - Fair Play

Fabbe är en snäll brun valack på ca 170 cm. Han är stabil i hoppningen, gillar uteritter och är behaglig att rida. I dressyren gör han sitt bästa och har lätt för galopparbetet. Han är väldigt trevlig i all hantering, har shivering på båda bak så ta det lugnt när du kratsar bakhovarna. Lite orolig för sadelgjorden ibland, spänn försiktigt så han känner sig bekväm och inte blir rädd. 

Felix

Felix

Född: 2010 Kom till Bulycke: feb 2017  e. Zjengis Khan-Quattro

Felix är en välskolad dressyrhäst från Holland som även hoppar fint men är lite osäker Han är känslig och uppmärksam så tänk på att vara finstilt med hjälperna så att han inte blir orolig. Han kan alla dressyrrörelser tom MsvC och är mjuk att sitta på. Felix är väldigt vänlig i stallet.

Batida

Bilden är tagen av Emma Dircks

Batida de Coco

Född 2011 Kom till Bulycke nov 2018 e Belstaff - Pablo

Batida är ett välskolat sto på ca 170 cm. Hon är tävlad LB dressyr och 1,10 hoppning med bra resultat. Hon är väldigt trevlig i all hantering.

MizzyBilden är tagen av Emma Dircks

Mizzy

Född: 2008 Kom till Bulycke nov 2018 e Twilight - Regazzoni

Mizzy är ca 168 cm hög och trevlig i all hantering. Hon kan vara lite misstänksam vid uppsittning så var noga att försöka sitta upp direkt och smidigt. Mizzy är mest dressyrriden men hoppar snällt. Hon är väldigt trevlig att rida, blir lätt lite hög i formen så tänk på att försöka rida henne i lägre form om möjligt.

Harry

 Harry

Född: 2009 Kom till Bulycke: feb 2017 e.Classic vision-Silver won

Harry är en brun valack importerad från Irland, han har gått jakter och hoppning tidigare och är trevlig att rida även i dressyr men kan busa om han är pigg. Han är väldigt snäll i stallet.

Diamond

Diamond

Född: 2012 Kom till Bulycke: feb 2017

e. Berkley Cruise u Freddies Diamond- Kec Blujay Diamond

Diamond är ett skimmelsto på ca 166 cm. Hon försöker alltid göra sitt bästa i ridningen, hoppar fint och är mjuk att rida. Kan vara tjurig i boxen så ska ställas upp i spolspiltan, locka på henne så att hon kommer fram till dig istället för att gå in.

frasse Frasse (Zputnik Frase)

Född: 2009 Kom till Bulycke: sep 2016

Frasse är en valack korsning travare/lippizaner. Han är trevlig i ridningen åt det piggare hållet men snäll och stabil. Frasse hoppar glatt och är utbildad LA dressyr men inte tävlad. Håll lite koll när du drar sadelgjorden för han kan vara lite lurig och försöka trampa en på fötterna då, det finns en räv bakom örat på honom men han är snäll.

 

Nougat

Nougat

Född: 2007 Kom till Bulycke: okt 2014  e. Sturevallens Gentleman-Electro

Nougat är en häst av mindre modell som tävlat LA dressyr och LC hoppning med bra resultat, han är utbildad MsvC dressyr och välriden. Nougat ställer alltid upp, är snäll och lagom pigg. Han trivs bäst med en mjuk hand och ridning med säte/sits.

Loppan o Rebecca

Apollonia (Loppan)

Född: 2005 Kom till Bulycke: dec 2013  e. Perion -Ekstein

Loppan är ett välskolat och framåt sto som har många fina placeringar i 1,20 hoppning i Holland. Hon rör sig trevligt och är trevlig i hanteringen i stallet. Hon är välutbildad även i dressyr och har tävlat lätta klasser. Tänk på att vara stadig i sitsen och mjuk i handen vid ridning så trivs hon bäst.

Prince

Hillside Prince

Född 2008 Kom till Bulycke augusti 2013 Ras Irish cob Imp Irland

Prince är en Irish cob valack av mindre modell som rör sig mjukt med egen motor. Tänk på att vara lätt i handen, han vill gärna hänga sig på i handen om man drar i honom. I hoppningen är han snäll och hoppar snällt allt man styr på men man behöver rama in mellan skänklarna så att han vet vad han ska göra. Prince är snäll och trevlig i all hantering.

 George

George

Född: 2006 Kom till Bulycke: 2012 Imp. Irland

George är en Irish Cob och har jääättestora hovar. Han är snäll att sköta i stallet och trevlig att rida. Han är vaken och har trevliga välbalanserade gångarter. Han hoppar gärna och är trots sitt utseende väldigt framåt och känslig att rida. Han vill ha en ryttare med mjuk hand då han kan bli stark om man drar i honom men är väldigt fin om man är mjuk.

 romeo

Romeo

Född: 2004 Kom till Bulycke 2011 Ras: lettiskt halvblod med okänd härstamning

Romeo är en stor snäll häst som är stabil att rida. Han kan bli stark i munnen om ryttaren drar i honom, man måste tänka på att rida med mjuk hand och rama in med skänkeln tydligt. Hoppar glatt det man styr på men behöver hjälp att hålla tempot och energin.

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 21 AUG 2018 14:22

  
______________________

Du som åker bil till Bulycke- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info