Hoppa till sidans innehåll

Här hittar du info om våra ponnyer. Ibland går även någon av de stora hästarna (info hittar du under Våra hästar) med på juniorlektionerna i de fall det är lämpligt.


Annie

Annie Power

Född:2008 Imp Irland ca 147 cm Kom till Bulycke maj 2018

Annie är ett välfriserad sto med egen motor, hon hoppar bra och är mjuk att rida. Hon är känslig och vill ha en ryttare med mjuk hand. Hon är lite rädd för plötsliga rörelser bakom henne,  var noga att locka henne till dig boxen och gör iordning henne i spolspiltan och var lugn/försiktig med hennes bakben. 

 Maestro

Maestro

Född 2008 Imp Irland ca 144 cm Kom till Bulycke nov 2018

Maestro är en d ponny som är välskolad i både dressyr och hoppning. Han är trevlig i hanteringen och väldigt fin att rida, en riktig läromästare! Han kan dock busa i galoppen så var noga att bromsa om han vill dra iväg.

Ea

Ea

Född 2003 Imp Danmark ca 144 cm Kom till Bulycke sept 2018

 Ea är en pigg korsningsponny, hon kan bli stark i handen om man drar i henne så tänk på att vara mjuk i handen. Snäll i stallet.

 Zaval

Zaval

Född: 2007 imp Holland ca 144 cm Kom till Bulycke nov 2017

Zaval är en brun d-ponny som är snäll i all hantering och ridning. Han hoppar fint och är stabil, dock rätt skumpig i trav nedsittning eftersom han travar ganska stort.

Siena

Siena Star

Född: 2009 Imp Irland korsningsponny Kom till Bulycke nov 2017

Siena är en snäll och trevlig ponny. Hon är pigg och känslig för skänkeln så tänk extra på att inte driva i onödan. Siena hoppar gärna, det kan dock gå lite fort. Hon är mest riden ute och hoppad så kommer att utbildas mer i dressyren.

 rianna

Rianna

Född 2010 Kom till Bulycke aug 2016 Ras: korsning med Welsh cob Import Tyskland Ca 151 cm

Rianna ett fux sto som är pigg och glad, hon är mjuk att sitta på och arbetsvillig men inte så rutinerad i hoppningen. Trevlig att rida även ute, stabil och orädd.

 Nagg

Nagg

Född 2013 Kom till Bulycke 2016  Ras: Gotlandsruss

Nagg är en b ponny som är inriden och utbildad i Projekt hållbar häst”. Han är världens snällaste att pyssla med och försöker alltid göra sitt bästa i ridningen. Nagg är duktig på hoppning. Han har ännu en del kvar att lära sig i dressyren men utvecklas hos tiden. 

 

bonita

Bonita

Född 2006 Kom till Bulycke aug 2016 Ras: tysk ridponny Import Tyskland Ca 138 cm E Bodyguard u Thank you

Bonita är ett brunt stort c-ponny sto som rör sig trevligt. Hon är snäll att rida och mjuk att sitta på, kan vara lite snabb i galoppen Lite osäker i hoppningen så behöver ramas in och stöttas. Lite kittlig och känslig när man borstar benen så använd en mjuk borste. 

Gurli

Född 2011 Kom till Bulycke mars 2016 Ras: korsning fjording/knapstrup Import Danmark Ca 144 cm

Gurli är pigg och glad, hon kan vara rörig i hanteringen och lite tjurig, var tydlig och bestämd. Gurli är en klippa ute i skogen och hoppar fint. Hon är snäll att rida och mjuk att sitta på.

Desmond

 Desmond Jones

Född 2007 Kom till Bulycke feb 2015 Ras irländsk import ca 145 cm

Desmond är en trevlig d-ponny som har tävlat lite LC hoppning med fint resultat. Han är välriden, mjuk och följsam i ridningen, går i det tempo man talar om för honom att han ska gå i eller lite långsammare. Han är social och trevlig i hanteringen men man behöver vara bestämd. Borsta med ordentliga tag, han gillar inte när man är för försiktig. Är du osäker, be om hjälp att ställa honom i spolspiltan.

monne km

Motorpets Moonlight "Monne"

Född 2006 Kom till Bulycke dec 2014 Ras New forest ca 145 cm

Monne är en stabil d-ponny som är välskolad i dressyr men mest intresserad av hoppning. Han har tävlat clearround hoppning med felfria resultat LD/LC och startat LB dressyr. Monne kan vara kinkig att hantera i stallet, be om hjälp om du blir osäker. Han är välskolad i dressyr/hoppning och väldigt stabil i ridningen men kan vara tjurig på de andra ponnyerna. Monne är vår klippa i Bohuscupen hoppning!

Fonny

fonny km

Fonny

Född 2005 Kom till Bulycke nov 2013 Ras Gotlandsruss ca 129 cm

Fonny är en pigg och glad b-ponny valack. Han är snäll i stallet och gillar att bli borstad. Fonny är snäll att rida men kan bli lite stark och pigg så kom ihåg att tala om för honom vad han ska göra. Han hoppar gärna, men blir lite osäker på högre hinder. Han är välutbildad i dressyren.

 Abbey

Abbey

Född: 2006 Kom till Bulycke: 2012 Imp. Irland Ras: Irish cob korsning ca 147 cm
Abbey är ett trevligt D-ponny sto som är trevlig att rida. Hon är uppmärksam, man behöver vara mjuk och följsam men tydlig annars kan hon bli lite stressad.  Hon är mjuk och trevlig att rida och duktig på hoppning.  

Funky Music 

 

Funky Music

Kallas kort och gott för Funky.

Född: 1999 Ras: korsningsponny ca 153 cm

Mysig ponny, lika snäll att hantera som att rida! Kan vara tjurig på de andra hästarna vid ridning så tänk extra på att hålla avstånden. 

 

Hembys Vivaldi

Född: 2003        Kom till Bulycke 2011. Ras: New Forest ponny ca 150 cm

Vivaldi kom till Bulycke tillsammans med Ninja. Han är stor D-ponny och trevlig att rida i både hoppning & dressyr, välutbildad. När det är tävling blir han lätt väldigt nervös.

Indra 

Indra

Född:   2002      Kom till Bulycke 2010 Ras: korsningsponny 122 cm
Litet B-ponny sto, söt, pigg och go. Indra gillar fart och fläkt i galopp, när det är kallt blir hon extra pigg så då gäller det att bromsa. Hoppar fint och gärna. Extra pigg vintertid då gäller det att bromsa!

 

 

Uppdaterad: 21 AUG 2018 13:48

  
______________________

Du som åker bil till Bulycke- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info