Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen smittfri och öppen!

03 DEC 2018 13:36
Efter rekommendation av distriktsveterinären stängde vi anläggningen under rekommenderad period i december pga misstänkt Corona virus hos hästar i medlemsstallet. Inga hästar har konstaterats ha Corona virus och anläggningen är öppen from 25 dec.
  • Uppdaterad: 27 DEC 2018 15:06

Vi önskar att alla som besöker olika stallar ALLTID byter kläder och är noga med hygien (tvättar händer med tvål och vatten noga) mellan stallar, alltså både FRÅN Bulycke till andra stall och TILL Bulycke från andra stall. Med en noga vardaglig rutin kan man misnka riser för smittspridning.

 

Corona viruset kan liknas vid vinterkräksjukan men hästar kan ju inte kräkas så de reagerar med diarré. Det finns inte heller någon speciell behandling, utan man kan endast behandla symptomen.

Hur smittar det?

Viruset smittar framför allt via gödsel, till exempel när en häst äter från marken där det funnits infekterat gödsel. Detta innebär också att man kan flytta runt virus när man går mellan boxar eller mockar. Det är alltså mycket viktigt att tvätta händer och byta kläder/ skor om man besöker ett annat stall för att inte sprida smitta till andra hästar. Använd tvål & vatten + handsprit.

Anläggningen är alltså stängd = inga hästar får lämna anläggningen för träning/tävling/annat som inte är akut. Inga utomstående hästar får komma till anläggningen (de hästar som är uppstallade på Bua och Herkules räknas till anläggningen och får rida i ridhuset). Detta gällde tom 25/12, anläggningen är nu öppen.

Ridskolan har verksamhet som vanligt.

Mer info hittar du https://www.sva.se

 

Skribent: Linda Eriksson

  
______________________

Du som åker bil till Bulycke,
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 2017
hooks 
 
 
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info