Hoppa till sidans innehåll

Ridlekis


Ridlekis riktar sig till barn mellan 5-7 år.

Ridlekis är en förberedande lektion som riktar in sig på att ge lite hästvana och på en lekfullt sätt få balans på hästryggen.

 

För att kunna delta i Ridlekis behöver barnen ha med sig förälder eller annan person som ska leda ponnyn i ridhuset. Ponnyn har ett ledgrimskaft på för att ledaren ska kunna vara säkerheten när barnen övar att styra. Instruktören informerar om hur ni gör, det krävs ingen hästvana sedan tidigare. Ponnyerna är klara och iordninggjorda i stallet de gånger det är ridning så det räcker att vara på plats ca 10 min innan lektionen för att hinna komma iordning. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna i sadelkammaren. I övrigt behöver barnen sko/stövel med liten klack, mjuka långa byxor, långärmad tröja och på vinterna varma ytterkläder.

Ridlekis innebär att var fjärde gång är avsutten lektion där man pysslar i stallet, borsta och lär sig mer om hästen. Lektionerna när man rider är mer lek än med mål att utveckla själva ridningen dock alltid med säkerheten i fokus. Barnen ska öva sin balans, sits och bli trygga med hästen på ett lekfullt sätt.

Varje lektion är 30 min och då ingår upp och avsittning samt iordningställande av stigläder de gånger det är ridning.

Man betalar terminen i förskott , antalet gånger varierar mellan höst/vårtermin. Medlemsavgift tillkommer/kalenderår och i denna ingår olycksfallsförsäkring när barnen är i stallet/rider.

Kontakta This is a mailto link för intresseanmälan.

 

 I nuläget finns Ridlekisgrupper  fredagar 15.05-15.35 och lördagar 13.20-13.50. Maila This is a mailto link för information om eventuella lediga platser.

 

 

 

Uppdaterad: 27 AUG 2018 09:54 Skribent: Anna Petrén-Kihlström

  
______________________

Du som åker bil till Bulycke- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info