Hoppa till sidans innehåll

Här ser du vad som händer under teoriveckan!


  • Anmälan ska göras via mail This is a mailto link till alla aktiviteter utom Junior stallteori (drop in)
  • Anmäl dig senast dagen innan för att vara säker på att få plats.

Undervisningen är digitalt, i stallet eller ridhuset.

De digitala föreläsningarna vänder sig i första hand till våra vuxna elever men fungerar även för ungdomar och kräver föranmälan via mail för att få en länk till Teams. Även öppet för medlemmar som inte rider på ridskolan.

Med reservation för ev.ändringar

Måndag 

15.45-16.30

Junior Stallpyssel med Maria. Lär dig mer om stallmiljö, borstning och umgås med ponnyn i stallet. Drop in, vuxna får vänta utanför stallet (ej vara med i stallet).

16.45-17.45

Dressyrclinic -främst för dig i grupp I/II/III junior & UG.

Här får du se våra duktiga instruktörer rida på skolhästar och visa olika rörelser. Maria & Chatrine berättar "vad, varför, hur" man gör olika saker och det finns chans att ställa frågor.

18.00-19.30

Lastning. Lär dig lasta hästen på ett säkert sätt med Chatrine.

Hur gör man vid lastning när hästen inte går in i transporten? Vad behöver man veta innan om bilen, transporten, utrustning mm?

Tisdag 

15.45-16.30

Junior Stallpyssel med Jessika, riktat främst till nybörjare . Lär dig mer om och umgås med ponnyn i stallet. Drop in, vuxna får vänta utanför stallet (ej vara med i stallet).

16.45-17.45

Juniorclinic med Jessika- Utrustning för ponny och ryttare, hur ska man tänka? Passar tränset och hur spänner man olika nosgrimmor? Täcken på ponnyn? Hjälm och väst till ryttaren? Jessika går igenom och guidar i djungeln kring utrustning.

18.00-19.00

Att vara ponnyförälder! Chatrine berättar och ger tips.

Hjälp mitt barn vill ha en egen ponny! Vad ska man som förälder tänka på kring barnets ridning? Hur är det att vara förälder till barn som vill tävla? Hur går det till på tävlingar? Föreläsningen vänder sig till dig som har barn som rider på ridskolan, precis har skaffat egen eller foderponny och även till dig som varit ponnyförälder ett tag men vill höra andras erfarenheter + gärna dela med dig av egna. Öppen för alla medlemmar (du som inte har barn som rider på ridskolan får gärna swisha en liten peng för deltagandet 123 249 4334).

19.15-20.15

Seniorclinic - Utrustning.

Tillpassning av sadel, träns och andra tillbehör som hästen kan tänkas behöva. Vad avgör om sadeln passar? Varför finns det så många olika varianter av träns och hur ska man tänka kring dessa? Olika bett, nosgrimmor, sadelgjordar? Chatrine går igenom praktiskt och det finns chans att ställa alla frågor!

Onsdag

15.45-16.30

Junior Stallpyssel med Maria. Lär dig mer om olika kroppsdelar, färger/tecken och umgås med ponnyn i stallet. Drop in, vuxna får vänta utanför stallet (ej vara med i stallet)

16.45-17.45

Juniorclinic - Hästens arbete från marken med Maria.

Hur gör man när man longerar och varför? Tömkörning, vad är det? Här går Maria igenom olika sätt att arbeta med hästen utan att sitta på, det finns även chans att prova själv (hjälm, handskar och säkerhetsväst krävs)

18.15-19.15

Seniorclinic - Hästhantering & arbete från marken med Jessika.

Det finns fler sätt att utveckla hästen och kommunikationen utan att sitta i sadel. Jessika visar och berättar kring olika metoder för longering/tömkörning och andra sätt att arbeta med hästen från marken. Det finns även chans att få prova själv så ta med handskar och hjälm.

19.45-20.45
Digital föreläsning om Bulyckes historia. Favorit i repris, även med fler bilder ur arkivet från föreningens historia. Har du bilder på någon gammal favorithäst/ponny så maila gärna in till Jessika som håller i föreläsningen! TEAMS föreläsning.

Torsdag 

15.45-16.30 

Junior Stallpyssel med Maria.  Lär dig mer om och umgås med ponnyn i stallet. Drop in, vuxna får vänta utanför stallet (ej vara med i stallet).

17.15-18.30 

Clinic -TEMA Dressyrträning för uppbyggnad och utbildning av hästen.

Maria & Linda rider på olika skolhästar för att illustrera olika upplägg för olika typer av hästar på olika utbildningsnivåer. Vänder sig främst till dig på mer avancerad nivå.

19.30-21.00

Digital föreläsning om att vara hästägare.

Vad innebär det att vara hästägare? Hur tar man hand om sin häst, inköp, försäkring, veterinär, hovslagare, avmaskning, träning, hagvistelse, stallskötsel? Det är många delar att tänka på kring att vara hästägare och här går Maria igenom det mesta som finns att tänka på. TEAMS föreläsning.

Fredag 

15.30-16.15

Junior Stallpyssel med Maria. Lär dig mer om ponnyn i stallet, vad den äter och hur man gör för att ponnyn ska må bra. Drop in, vuxna får vänta utanför stallet (ej vara med i stallet).

16.15 - 17.00

Käpphästhoppning! Ta med din egna eller låna en käpphäst hos oss! Om vädret tillåter blir det terränghoppning, annars banhoppning i ridhuset. Maria lär dig mer om hoppning så kom och var med på en fartfylld aktivitet. Juniorer i alla åldrar och nivåer är välkomna.

17.15-18.15

Juniorclinic med Maria - Hästens beteende. Varför gör hästen på olika sätt? Är den rädd, busig, frustrerad, mår dåligt, hungrig eller vad är anledningen? Hästar är flyktdjur och reagerar på andra sätt än vi människor, här har du chansen att lära dig mer om varför och hur du ska hantera olika situationer. Clinicen vänder sig främst till dig som är 12 år och uppåt.

17.30-18.30 

Clinic med Jessika för SR grupper alla nivåer- Hästhantering i stallet, hur hanterar du sadling/tränsning/uppsittning? Hur kan du förbereda stigbyglar/längd/jämna inför lektionen? Vad kan du göra redan i stallet för att uppsittningen ska gå smidigt? Hur ska du göra med en lite svårare häst? Varför beteer sig hästen på olika sätt vid hanteringen i stallet? Passa på att ställa alla frågor du funderat på.

19.00-20.00 
Digital föreläsning med Jessika - Hästens beteende. Varför reagerar hästen på olika sätt? Är den rädd, busig, frustrerad, mår dåligt, hungrig eller vad är anledningen? Hästar är flyktdjur och reagerar på andra sätt än vi människor, här har du chansen att lära dig mer om varför och hur du ska hantera olika situationer. TEAMS föreläsning.

Lördag 

09.15-10.00 

Junior Stallpyssel med Rebecka, riktar sig främst till junior i nybörjargrupp. Lär dig mer om och umgås med ponnyn i stallet. Drop in, vuxna får vänta utanför stallet (ej vara med i stallet).

10.15-11.45

Clinic - Löshoppning. Rebecka & Chatrine berättar om löshoppningens fördelar, hur hästarna hanterar hoppningen när de är lösa utan ryttare. Flera olika typer av hästar & ponnyer löshoppas. Både junior/UG och seniorgrupper alla nivåer är hjärtligt välkomna.

12.00-13.00                                          FAQ - Frågestund kring att vara hästägare. Här kan du fråga de frågor som väckts under Marias föreläsning på torsdagen eller om du missade det tillfället finns här chansen att ta del av Rebecka & Chatrines erfarenheter kring att vara hästägare.
   
Uppdaterad: 23 FEB 2021 15:38 Skribent: Linda Eriksson

  
______________________

Du som kör bil till Bulyckes anläggning- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
ÖCKERÖ IT-TJÄNST
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info