Hoppa till sidans innehåll

Ridlekis


Ridlekis vänder sig till barn mellan 5-7 år.

Ridlekis är en förberedande lektion som riktar in sig på att ge lite hästvana och på en lekfullt sätt få balans på hästryggen. 

Lektionerna är mer lekfullt än med mål att utveckla själva ridningen dock alltid med säkerheten i fokus. Barnen ska öva sin balans, sits och bli trygga med hästen både uppe i sadeln och från marken på ett åldersanpassat sätt.

För att kunna delta i Ridlekis behöver barnen ha med sig förälder eller annan person som ska leda ponnyn i ridhuset. Ponnyn har ett ledgrimskaft på för att ledaren ska kunna vara säkerheten när barnen övar att styra. Instruktören informerar om hur ni gör, det krävs ingen hästvana sedan tidigare. Ponnyerna är klara och iordninggjorda i stallet så det räcker att vara på plats ca 10 min innan lektionen för att hinna komma iordning. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna i sadelkammaren. I övrigt behöver barnen sko/stövel med liten klack, mjuka långa byxor, långärmad tröja och på vinterna varma ytterkläder.

Ridlekis konceptet innebär att det är en del ridning och en del praktisk teori vid varje lektion. Total lektionstid är 50 min med instruktören.

Man betalar terminen i förskott , antalet gånger varierar mellan höst/vårtermin. Medlemsavgift tillkommer/kalenderår och i denna ingår olycksfallsförsäkring när barnen är i stallet/rider.

Kontakta This is a mailto link för intresseanmälan.

 

 Maila This is a mailto link för information om uppskattade kötider.

 

 

 

Uppdaterad: 10 SEP 2021 14:50 Skribent: Anna Petrén-Kihlström

  
______________________

Du som kör bil till Bulyckes anläggning- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
ÖCKERÖ IT-TJÄNST
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info