Hoppa till sidans innehåll

Undrar du vad som händer i ridskolestallet?

16 NOV 2020 09:47
Här lägger vi ut info om hästar som är nya eller hästar som av någon anledning inte ska vara kvar på ridskolan.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2020 09:47

Nya bekantskaper som kommer till ridskolan hoppas vi ska trivas i verksamheten,  det är tyvärr inte alltid så att de hästar vi köper in passar för ridskoleverksamhet. Vår målsättning är alltid att försöka hitta hästar som blir den där nya favoriten för alla. Det är dock tyvärr så att möjligheten att hitta lämpliga skolhästar har blivit mer begränsade då det i det stora hela är brist på utbildade (och friska) hästar till salu både inom och utanför Sverige. Detta gör att ridskolan har svårt att hitta nya lämpliga skolhästar och det har under senare år varit flera hästar som tyvärr inte funkat av olika anledningar. 

Nya hästar slussas in under olika lång tid beroende på hur rutinerade de är sen innan och vi hoppas att alla har förståelse för att de är "nya på jobbet" . Vissa hästar behöver mer anpassning under sin inskolning och vi försöker alltid hitta bästa möjliga kombination av lektioner och personalens arbete med hästen för att inskolningen ska bli bra. Detta innebär bla. att nya hästar enbart rids av vissa ryttare i början för att hästarna ska kunna känna sig tryggare och inte bli ridna av för stort antal olika ryttare. De flesta nya hästar är vana vid att ridas av 1-2 olika ryttare vilket gör att jobbet som skolhäst måste få ta tid att skolas in till.

-------------------------------------------------------------------------------

2020-11-16

Prince är såld <3 Han kommer att flytta till sitt nya hem snarast. Där ska han vara mysfarbror för uteritter och lättare ridning. Vi hoppas och tro att han kommer att trivas fint! Ny ägare blir Hannah som sedan tidigare även har Molly & Sancho från ridskolan.

Mizzy är friskförklarad av veterinären och kommer inom kort att börja gå lite på lektion. Fram tills dess sätts hon igång av personal med hjälp av Kelly & EvaLena.

Nessie ska glädjande nog få börja skrittas uppsuttet nu och vi hoppas att allt ska flyta på så att hon snart är tillbaka i verksamheten. Stallpersonalen tar hand om henne tillsammans med Karin & Eva-Lena.

--------------------------------------------------------------------------

2020-11-16

Vi har valt att anpassa verksamheten för hästen Hjärta då hon varit stressad och svårt på lektion en period. Hjärta är en väldigt fin häst som är oerhört uppmärksam på ryttaren, vill alltid göra rätt. Hon kom till oss i februari 2020, började slussas in i verksamheten och började gå lite mer efter sommaren men har haft svårt att slappna av i grupp. För att vi ska kunna hjälpa henne med att bli bekväm på sitt jobb har vi hyrt ut henne 1 dag i veckan till en ryttare som passar väldigt bra med Hjärta och kan hjälpa henne att hitta en mer avspänd inställning till ridskoleverksamhet. Denna ryttare rider även Hjärta på sin vanliga lektion på ridskolan vilket gör att Hjärta får chansen att känna igen ryttaren mer. Hjärta arbetas även av personal både i ridning och med Equiband från marken för att hjälpa henne. 

----------------------------------------------------------------------------------

2020-11-12

Diamond är tyvärr ofräsch (och arg på oss som inte fattat tidigare...), hon kommer att promeneras och ta det lugnt en period för att kunna komma tillbaka i fin form igen.

---------------------------------------------------------------------------------

2020-11-12

Vår fina Prince har en tid visat att han inte trivs på "jobbet" och idag har han fått en full veterinärkoll med böjprov, longering och ridprov. Allt var bra och han var väldigt nöjd att bli riden utan att det var lektion så nu kommer vi att sälja honom för att han ska hitta ett nytt hem att glänsa i. Prince har varit på ridskolan sedan 2013. Han är en klippa i voltige och polisträning, världens stabilaste och kan mycket mer än han visar på lektion ibland så vi tror att han kan ge mycket glädje för någon annan. Vi vill att han ska vara glad och nöjd, det är han väl värd och som han visar nu är ridskolan inte det bästa stället för honom.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2020-10-30

Nessie är på gång igen, hon kommer att sättas igång försiktigt under resten av året och vi hoppas att hon kan vara tillbaka i verksamheten till våren.

---------------------------------------------------------------------

2020-10-01

Annie har varit skadad en längre tid och kommer tyvärr inte komma tillbaka i verksamheten. Hon är triangelmärkt och letar nytt hem som sällskapsponny!

annie

------------------------------------------------------------------

2020-08-31

harry

Fina Harry kommer tyvärr inte kunna vara kvar som ridskolehäst då hans artros i halskotpelaren påverkar honom i ridningen. Han är nöjd och glad så länge ingen rider på honom så han kommer att triangelmärkas för att kunna få ett liv som sällskapshäst, möjligen promenader i skogen men allt behöver anpassas för att han ska må bra vilket ridskolan inte har möjlighet att erbjuda honom. Harry har varit på ridskolan i mer än 4 år och varit favoriten hos många elever!

2020-07-01

Nessie blev tyvärr sparkad i hagen och har en fraktur i sin underarm vilket gör att hon tyvärr kommer vara borta från verksamheten en längre period. Hon ska röntgas igen i slutet av augusti och vi hoppas då på positivt besked så att hon kan komma igång under hösten.

2020-06-29

Ett till sto flyttar in! Tezz (Hatieza) är ca 172 cm, född 2012, e Kojak-Indoctro. Hon har tävlat hoppning 1,20 och är väldigt trevlig att rida, stabil men uppmärksam och lyhörd så ryttaren behöver vara mjuk i sin ridning. Tezz är lite orolig vid sadling så var extra försiktig så hon inte blir skrämd, spänn sadelgjorden försiktigt.

2020-06-11

Två nya stora ston har flyttat in hos oss!

Abigail är ca 175 cm, född 2009 och e. Cherry Cordial-Donatelli. Hon är en mycket vänlig häst som är lätt att rida, lyssnar väldigt fint på hjälperna och vill ha en mjuk hand från ryttaren då hon är oerhört lätt att stanna. Hon hoppar snällt och trevligt.

Adiva är ca 170 cm, född 2010 i Danmark, e Uno Don Diego-Underworld xx. Hon är tävlad i dressyr, rör sig med spänstiga gångarter och hoppa gärna. Adiva är framåt och energisk men snäll, det krävs dock en mer rutinerad ryttare för henne till en början.

2020-05-02

En ny bekanskap står i karantän innan hon får blanda sig med övriga hästar. Nessie är ett skimmel sto som är 16 år, hon har tävlat hoppning med många nollor tom 1,35 cm när hon var yngre och på senare år lite lägre höjder med lite olika ryttare. Nessie är stabil i all ridning och välskolad i dressyren, en häst med eget driv och väldigt positiv inställning till arbete. Hon är väldigt snäll i hanteringen och cool i nya situationer. Vi hoppas att hon ska trivas på sitt nya jobb!

Nessie

-----------------------------------------------------------------

2020-04-24

Siena flyttade till sitt nya hem och vi önskar Josephine & Siena all lycka till och hoppas att de får många fina år tillsammans!

Siena var en energisk ponny som hoppar väldigt bra, tyvärr så fick hon problem med sin hals och rygg vilket gjorde henne väldigt spänd vid ridningen. Hon bockade och sparkade backut massor och trots behandlig så visade hon tydligt att ridhäst på ridskola inte var hennes grej. Siena är triangelmärkt.

---------------------------------------------------------------------------------------

2020-04-23

Randy har flyttat tillbaka till säljaren. Siena som har varit borta från verksamheten en längre tid är triangelmärkt då hon inte kan var en "vanlig" ridhäst. Siena flyttar till sin nya ägare fredag 24 april och vi hoppas att de ska få många fina år tillsammans!

------------------------------------------------------------------------------------

2020-04-06

Fina Randy kommer tyvärr att behöva flytta från ridskolan då det visat sig att han har täta tornutskott som påverkar honom. Han kommer att behöva en egen person som anpassar ridningen efter hans förutsättningar då ridskolan tyvärr inte har möjlighet att erbjuda honom rätt rehab och ridning. Randy bör kunna glädja någon privatperson mycket då han är en vänlig häst som när han inte har ont är väldigt fin att rida.

----------------------------------------------------------------------------------------------

2020-03-30

Ea lämnade oss för de evigt gröna ängarna pga stora problem med sina bakben. Nu slipper hon ha ont men hon är saknad! <3

-----------------------------------------------------------------------------

2020-03-23

Fina Batida lämnade oss för de evigt gröna ängarna <3

---------------------------------------------------------------------------

2020-03-17

Två nya stora fina bruna valacker är på plats och vi hoppas att de ska trivas hos oss.

Guevara- född 2011 och Proton (Bamse) född 2011 (hans högra öra är lite udda i formen pga av en ink men det är inget som besvärar honom). Båda är välskolade och trevliga att rida, snälla och stabila.

-------------------------------------------------------------------------------------

2020-03-09

Fina Batida har varit borta från verksamheten sedan i nov/december då hon var halt och hade problem med ryggen. Efter detta har hon varit hos veterinären och kiropraktor flera gånger för behandling samt arbetats av personal för rehab. I fredags var hon på återbesök då rehab inte alls gick bra, Batida var klart besvärad och ville absolut inte bli riden. Nu var hennes hals väldigt stel till höger och röntgen gjordes av halskotpelaren där det konstaterades artros och inflammationer på många ställen samt problem med ligamnet/muskulatur som inte kan behandlas. Batida kommer tyvärr att lämna oss för de evigt gröna ängarna, saknaden kommer att vara stor men denna snälla fina häst har ont.

---------------------------------------------------------------------------

2020-02-21

Vi har en ny trevlig bekantskap ute i lösdriften, ett brunt sto från Holland. Hon heter Heart of flame "Hjärta", är 8 år och hoppstammad, välskolad och snäll att rida. Hon kommer att skolas in och vi hoppas att hon ska trivas hos oss.

Hjärta

---------------------------------------------------------------------

2020-02-15

Fina Felix var på veterinärbesök då han uppfört sig knasigt på lektion och visade att han inte var nöjd med ryttare. Hos veterinären visade det sig att han har ont i båda frambenen (kotor främst) och även ömmar i ländryggen. Efter utredning med ridprov och flera bedövningar kom veterinären fram till att det är framkotor + hovled och hovbroskförbening som är det stora problemet, röntgen visade att han har kraftig artros i båda frambenen och pga detta kan han inte vara ridhäst alls utan att få ont. Felix kommer att triangelmärkas och flyttar därefter till Björlanda där han enbart ska vara sällskapshäst, pysslas med och ha ett skönt hästliv.

----------------------------------------------------------------------------------------

2020-01-27

Vi har en ny häst som står ute i lösdriften som vi hoppas ska trivas i verksamheten. Hon heter Betty och är en Irish draugh på 11 år. Betty är ca 170 cm hög och rejält bygd men inte alls tung att rida. Hon är snäll och rar i all hantering och ridning men inte van vi vår miljö. Hon är stabil i dressyren och hoppar det man styr på.

Tänk på att hon är ny och ska få vara i fred ute i lösdriften, hon står där för att vi ska kunna ha koll på smittorisken med en ny häst på anläggningen. Hon vill också få tid på sig att vänja sig vid sitt nya hem.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Snälla gulliga Fabris började uppföra sig underligt i december och fick vila under juluppehållet. När vi satte igång honom igen så var han mer som vanligt först men det förvärrades snabbt och han visade väldigt mycket att något inte stod rätt till. Han har varit inne på veterinärklinik och tyvärr har han en obotlig skada i nacke/halskotpelaren så han kommer att lämna ridskolan inom kort.

 

Skribent: Linda Eriksson

  
______________________

Du som kör bil till Bulyckes anläggning- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info