Hoppa till sidans innehåll

Undrar du vad som händer i ridskolestallet?

16 NOV 2020 09:47
Här lägger vi ut info om hästar som är nya, långvarigt ur verksamheten eller hästar som av någon anledning inte ska vara kvar på ridskolan.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2021 11:43

Nya bekantskaper som kommer till ridskolan hoppas vi ska trivas i verksamheten,  det är tyvärr inte alltid så att de hästar vi köper in passar för ridskoleverksamhet. Vår målsättning är alltid att försöka hitta hästar som blir den där nya favoriten för alla. Det är dock tyvärr så att möjligheten att hitta lämpliga skolhästar har blivit mer begränsade då det i det stora hela är brist på utbildade (och friska) hästar till salu både inom och utanför Sverige. Detta gör att ridskolan har svårt att hitta nya lämpliga skolhästar och det har under senare år varit flera hästar som tyvärr inte funkat av olika anledningar. Hästarna som kommer testas alltid av instruktör först men det är svårt att avgöra till 100% hur de fungerar i verksamhet innan de varit med på lektioner, därav blir det i perioder nya hästar som bara stannar en kort period. Detta är för att hästarna inte ska behöva stanna om vi direkt ser att de inte trivs. Det är dock i vissa fall så att hästarna behöver en lång inslussningsperiod för att komma in i arbetet, tänk er att de då är "praktikanter" på jobbet och att de inte riktigt har koll på alla rutiner/övningar än men att på sikt kommer de bli fantastiska skolhästar.

Nya hästar slussas in under olika lång tid beroende på hur rutinerade de är sen innan och vi hoppas att alla har förståelse för att de är "nya på jobbet" . Vissa hästar behöver mer anpassning under sin inskolning och vi försöker alltid hitta bästa möjliga kombination av lektioner och personalens arbete med hästen för att inskolningen ska bli bra. Detta innebär bla. att nya hästar enbart rids av vissa ryttare i början för att hästarna ska kunna känna sig tryggare och inte bli ridna av för stort antal olika ryttare. De flesta nya hästar är vana vid att ridas av 1-2 olika ryttare vilket gör att jobbet som skolhäst måste få ta tid att skolas in till.

------------------------------------------------------------------------

2021-10-13

Fina Loppan har varit på ridskolan i många år men har nu sagt till om att hon tycker att det räcker med ryttarbyten och lektioner. Hon är lite knackig överallt och behöver få trappa ner för att ha ett bra hästliv. Loppan har många fina år kvar men inte hos oss så hon är nu såld som förtidspensionär till Rebecka Sundh och flyttar 1 november. Vi önskar dem all lycka tillsammans <3

--------------------------------------------------------------------

2021-10-12

Tyvärr har nya hästen Dinar fått ett sår på hasen som blivit infekterat så han får nu har penicillin och antiiflammatoriskt vilket innebär att han får vänta ett tag till med att slussas in i verksamheten.

Även Bacardi är ur verksamheten pga ett sår, han har fått tryck av täcket på manken och är väldigt känslig i huden så behöver en del tid för att läka ihop.

---------------------------------------------------------------------------

2021-10-10

Nessie och Gurra kommer att åka på utredning hos veterinären och vara bortresta över helgen tors-mån. Håll tummarna för att de hittar orsaken till hältorna och att det går att lösa!

------------------------------------------------------------------------

2021-10-06

Vi har en ny bekantskap som just nu står i karantän innan han kommer att slussas in i verksamheten. Det är en brun valack på 6 år, ca 165 cm hög och väldigt vänligt. Han heter Dinar och kommer från Polen.

dinardinar riden

Fina Nessie är tyvärr inte frisk efter sin sparkskada före betet, hon är nu halt igen så veterinären ska fortsätta utreda henne ännu mer. Håll tummarna för att hon blir frisk igen!

-----------------------------------------------------------------------------

2021-09-09

Idag flyttade fina Abigaile till sitt nya hem. Hon är triangelmärkt och ska inte ridas intensivt pga hjärtflimret men det går fint att skritta lite lugnt. I sitt nya hem kommer hon att ha en uppgift som terapihäst där hon kan ge kärlek till många barn och ungdomar. Vi önskar Abigaile och Sofie många fina år tillsammans! <3 

Dijon tar en timeout från verksamheten ett tag då han verkar besvärad av sin mage. Han ska få magsårsmedicin och anpassat arbete så hoppas vi att han ska vija fortsätta jobba på ridskolan.

--------------------------------------------------------------------------

2021-08-31

Bamse har fått en triangel och är såld till Lotta Rydén. Vi önskar dem alla lycka till och många fina år tillsammans <3

________________________________________________

2021-08-17

Tyvärr kommer fina Nessie att behöva en ny lång konvalescens efter sin spark innan betet då det visat sig att hon har flera (dock mindre i storlek) sprickor i benet precis vid det gamla skadan. Hon kommer att vara ur verksamhet för rehab i minst 3-4 månader men prognosen är god så vi håller tummarna för att hon är tillbaka i fin form vid jul <3

Vid en rutinkontroll inför tandraspning upptäcktes ett förmaksflimmer på Abigailes hjärta, hon är utredd efter konstens alla regler med arbets EKG, ultraljud och tester. Flimmret gör att hennes hjärta inte klarar arbete eftersom hennes puls stiger enormt bara vid lättare trav arbete, detta gör att hon vid arbete kan trilla ihop och dö. Abigail har varit inlagd på klinik för en konvertering av hjärtat för att få det att "hoppa rätt" men tyvärr har detta inte lyckats (hade hon varit människa hade det var nu man opererade i en pacemaker) vilket innebär att hennes tid som ridhäst är förbi. Om inte flimret förvärras kan hon leva ett bra liv som sällskapshäst så vi hoppas på en triangelmärkning och ett bra nytt hem för henne. Veterinären ska göra en återkoll den 26 augusti och efter det vet vi om hon kan må bra i en hage eller behöver galoppera in på de evig gröna ängarna.

Abigail.JPG

Tezz har varit på återbesök och fått klartecken att börja sättas igång försiktigt, vi håller tummarna för att hon ska kunna komma igång i verksamheten igen. Just nu är hon rund och väldigt nöjd med livet så det känns positivt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2021-08-12

En ny stooor häst har anlänt till ridskolan. New Energy "Neo" född 2015 e. Ninyon - Forrester är en ståtlig herre på runt 180 cm som lever upp till mottot att är man stor får man vara snäll. Han har en guldkantad hoppstam med många stjärnor i sin härstamning, har varit ute på lite P & J på lägre höjder med förra ägaren som förvaltat honom lugnt pga han stora storlek. Han är trevlig och lättriden trots sin storlek. Det tar dock lite längre tid att växa i en såpass stor kropp så han kommer att skolas in försiktigt i verksamheten för att hålla länge. I stallet är han en stor nallebjörn att hantera, kan skrapa lite med framfötterna när han tycker att han får för lite uppmärksamhet men är väldigt vänlig och kontaktsökande. Neo kommer att utbildas av personal under tiden som han slussad in i verksamheten.Neo.jpg

------------------------------------------------------------------------------

2021-07-07

Milas (7 år, c-ponny), Gluosnis kallad Glenn (6 år, d-ponny) och Bacardi (5 år, stor häst) kommer att introduceras i höst och skolas in på sitt nya jobb. Vi hoppas att de alla ska trivas fint på ridskolan!

Bacardi.jpgBacardi 

Glenn.jpg Glenn

Milas Milas.jpg

----------------------------------------------------------------------

2021-07-07

George har flyttat till Jessika för att leva ett härligt pensionärsliv, han går i samma flock som Sigge och Diamond. Vi önskar dem alla ett fantastiskt liv och tackar massor för deras tid på ridskolan <3 

Funky hälsar från sitt nya hem att han trivs prima och behandlas som den kung han förtjänar <3

----------------------------------------------------------------------

2021-06-17

Fina Diamond är såld, detta var inte planerat men då Louise Lindroth gav ett bud på henne så tog personalen ett gemensamt beslut att sälja henne. Försäljningen grundas på att Diamond inte alltid är så förtjust i att hanteras av många olika personer i stallet och även att hon behöver mer extra vård av sina hovar samt har en väldigt känslig hud. Diamond kommer att flytta onsdag v 27 när övriga hästar går på semester så passa på att säga hej då innan dess. Vi önskar Diamond och Louise många fina år tillsammans! <3 

-------------------------------------------------------------------------

2021-06-11

Bamse har åkt på sommarlov för att se om han kan läka ut sin gaffelbandsskada vilken är behandlad med flera omgångar shockwave senaste veckorna. Tyvärr är prognosen osäker om han kommer kunna återgå till verksamheten men vi håller tummarna!  
-------------------------------------------------

2021-06-09

Tre nya bekantskaper går i isolering uppe på kullen, mer info kommer inom kort! Vänligen respektera att de inte får klappas utan håll avstånd tills de flyttar ner i stallet. Detta för att vi inte ska riskera att få in ev smitta.

Fina George har jobbat på ridskolan sedan 2012 och nu visat att han tröttnat på detta livet, han kommer att flytta 7/7 för ett liv som förtidspensionär tillsammans med Jessika som köper honom <3

----------------------------------------------------------------------

2021-05-21

Funky har hittat sitt för evigt hem som pensionär och han flyttar från oss till Kärra torsdag 24 juni. Här ska han vara barnponny för två små tjejer som redan älskar honom mest av allt efter provridningen. Han kommer att få en underbar tid här och vi önskar att det blir många fina år!

Även Sigge har allt klart för en flytt som pensionär! Det känns fint för oss att våra fantastiska kollegor hästarna kan få ett fint liv även när de inte längre kan arbeta på ridskolan. Sigge flyttar 7/7  

Bamse har ultraljudats igen på sin skada och tyvärr ser det lite tveksamt ut för honom som skolhäst men han kommer att få shockwave behandling och en lång vila innan han kollas upp igen i höst. Håll tummarna för att han ändå kommer att läka!

Romeo rehabiliteras från sin skada som verkar läka fint <3 Han har återbesök den 3 juni och vi hoppas att han då kan sättas igång lite mer.

----------------------------------------------------------------------------------

2021-04-26

Fina Funky har varit på ridskolan sedan 15 år tillbaka och han har en aktningsvärd ålder på 22 år nu. Funky har lärt många barn att galoppera och gett trygghet till osäkra små ryttare. Vi har beslutat att han ska få gå i pension till sommaren för att han ska få trappa ner och få en egen familj där han kan vara nummer ett.

-------------------------------------------------------------------------------

2021-04-20

Romeo är ju tyvärr skadad, han har behandlats i sitt framben och kör rehab träning ett tag framöver. Vi hoppas att han ska vara tillbaka i verksamheten inom en månad.

Tezz har varit ur verksamheten ett tag då hon blev sparkad och var halt, sen var hon inte helt ok ändå så hon fick åka till kliniken för en rejäl undersökning. Det visade sig då att hon har gaffelbandsskador på båda bakbenen vilket gör att hon behöver rehab under ca ett halvår. Vi hoppas att hon ska bli frisk inför hösten!

Fina George har ansökt om pensionering då han tidvis är lite less på sitt jobb, troligen kommer han att flytta i sommar om vi hittar ett bra nytt hem till honom.

-------------------------------------------------------------------------

2021-04-07

Uppdatering om Bamse som tyvärr är skadad, han blir borta hela våren och sommaren då han har en gaffelbandsskada som tar tid att läka. Bamse ska få stötvågsbehandling och därefter vila upp sig hela sommaren. Vi hoppas att allt ska bli bra och att han kan börja gå igen till hösten.

* Våra nya hästar Fred & Jeverdale börjar så smått skolas in i verksamheten. Fred kommer att vidareutbildas av Anna Johansson under våren och han kommer därför endast gå lektion vissa dagar.

-------------------------------------------------------------------

2021-03-12

Sigge har lite problem med sin rygg vilket inte är optimalt när man jobbar som ridskolehäst, han är pigg och glad men behöver mer anpassad ridning varvat med tömkörning/longering för att slippa bli öm i ryggmuskulaturen. Han kommer att vara med på vissa lektioner och arbetas från marken av personal men vi letar ett nytt hem till honom, kanske just du skulle vara den personen? Sigge vill ha en lätt ryttare (max 60 kg) som inte är rädd för lite fart då han är en pigg herre (han hade en framgångsrik karriär som galopphäst som yngre). Sigge är välutbildad i dressyr och hoppar gärna så en ryttare som vill rida ett par dagar på banan och/eller skogen varvat med arbete utan ryttare är den person han söker. Kontakta This is a mailto link om du är seriöst intresserad. Vi är väldigt noga med vem/var han hamnar när han säljs, det måste vara "rätt" hem där han får stanna resten av sitt liv.

------------------------------------------------------------------------

2021-03-11

Hjärta är såld och har flyttat till sitt nya hem i Stockholm, vi hoppas att allt ska gå bra för henne ihop med sin nya ägare! <3

----------------------------------------------------------------------

2021-03-08

Nu har finaste Hjärta flyttat från ridskolan för att säljas som privat dressyrhäst, vi hoppas att hon snabbt hittar ett nytt bra hem.

Hjärta var väldigt uppskattad för sitt vänliga sätt och var en mycket trevlig häst i ridningen men blev stressad av att gå i grupp med många andra runt omkring sig. Hon var kort sagt för ambitiös och ville göra allt för sin ryttare men det blev för mycket med olika ryttare/hjälper. Hon är trots sin hoppstam mer dressyrinriktad och för känslig i hoppningen för att vara bekväm på lektion. Världens snällaste och mysigaste i all hantering så vi är säkra på att hon kommer glädja sin nya ägare!

----------------------------------------

2021-03-08

Vi har två nya bekantskaper som står i karantän uppe på kullen, vi ber alla respektera att de ska vara i fred och enbart hanteras av personal under sin tid där. Det är en stor brun valack vid namn Jeverdale som är 7 år, välutbildad i dressyr och hoppar snällt. Han en stor snäll nallebjörn och vi hoppas att han ska trivas fint hos oss. Den andra är en d-ponny vid namn Fred. Han är importerad från Irland, väldigt trevlig i ridningen men ung så han kommer att vidareutbildas av personal och enbart gå med i högre grupper i början.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2021-03-02

Tyvärr visade det sig att fina Bamse har en skada på gaffelbansfästet i sitt högra framben och han kommer att vara konvelescent i minst 3 månader men vi hoppas att allt ska bli bra på sikt.

-------------------------------------------------------------------------

2021-02-19

Tyvärr visade det sig att "Kakponnyn" inte trivdes som ridskoleponny, hon har nu flyttat tillbaka till säljaren och vi kommer att leta en annan ponny istället. Tira kommer att få ett hem där hon trivs bättre och vi tackar henne för bekantskapen!

------------------------------------------------------------------------------

2021-02-18

Fina Bamse har tyvärr skadat sig, troligen roat sig för mycket i hagen, och är behandlad i sitt högra framben. Vi håller tummarna för att inflammationen ska läka ut snabbt så att han kan komma igång igen! Han beräknas vara borta från verksamheten i ca 6 veckor.Bamse

---------------------------------------------------------------------------------

2021-02-15

Nessie är tillbaka i verksamheten vilket vi är väldigt glada för (och som det verkar, även hon)! Hon kommer att slussas in och öka arbetet under våren, till en början enbart på dressyrlektioner för att stärkas innan hon får börja hoppa igen.

-------------------------------------------------------------------------------

2021-01-16

En bekantskap har flyttat in i spiltstallet. Hon heter Tira men kommer att kallas Kakan eftersom hon är delvis finansierad av alla fantastiska kakförsäljare! Hon är en d-ponny är nättare modell, född 2013 och en korsningsponny e. Aris u. Ria som är född i Polen.  Kakan har främst varit en barnponny så hon är inte så mycket utbildad i dressyr men hon kommer att vidareutbildas av personal.Vi hoppas att hon ska trivas hos oss!

Kakan

---------------------------------------------------------------------------------

2020-11-16

Prince är såld <3 Han kommer att flytta till sitt nya hem snarast. Där ska han vara mysfarbror för uteritter och lättare ridning. Vi hoppas och tro att han kommer att trivas fint! Ny ägare blir Hannah som sedan tidigare även har Molly & Sancho från ridskolan.

Mizzy är friskförklarad av veterinären och kommer inom kort att börja gå lite på lektion. Fram tills dess sätts hon igång av personal med hjälp av Kelly & EvaLena.

Nessie ska glädjande nog få börja skrittas uppsuttet nu och vi hoppas att allt ska flyta på så att hon snart är tillbaka i verksamheten. Stallpersonalen tar hand om henne tillsammans med Karin & Eva-Lena.

--------------------------------------------------------------------------

2020-11-16

Vi har valt att anpassa verksamheten för hästen Hjärta då hon varit stressad och svårt på lektion en period. Hjärta är en väldigt fin häst som är oerhört uppmärksam på ryttaren, vill alltid göra rätt. Hon kom till oss i februari 2020, började slussas in i verksamheten och började gå lite mer efter sommaren men har haft svårt att slappna av i grupp. För att vi ska kunna hjälpa henne med att bli bekväm på sitt jobb har vi hyrt ut henne 1 dag i veckan till en ryttare som passar väldigt bra med Hjärta och kan hjälpa henne att hitta en mer avspänd inställning till ridskoleverksamhet. Denna ryttare rider även Hjärta på sin vanliga lektion på ridskolan vilket gör att Hjärta får chansen att känna igen ryttaren mer. Hjärta arbetas även av personal både i ridning och med Equiband från marken för att hjälpa henne. 

----------------------------------------------------------------------------------

2020-11-12

Diamond är tyvärr ofräsch (och arg på oss som inte fattat tidigare...), hon kommer att promeneras och ta det lugnt en period för att kunna komma tillbaka i fin form igen.

---------------------------------------------------------------------------------

2020-11-12

Vår fina Prince har en tid visat att han inte trivs på "jobbet" och idag har han fått en full veterinärkoll med böjprov, longering och ridprov. Allt var bra och han var väldigt nöjd att bli riden utan att det var lektion så nu kommer vi att sälja honom för att han ska hitta ett nytt hem att glänsa i. Prince har varit på ridskolan sedan 2013. Han är en klippa i voltige och polisträning, världens stabilaste och kan mycket mer än han visar på lektion ibland så vi tror att han kan ge mycket glädje för någon annan. Vi vill att han ska vara glad och nöjd, det är han väl värd och som han visar nu är ridskolan inte det bästa stället för honom.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2020-10-30

Nessie är på gång igen, hon kommer att sättas igång försiktigt under resten av året och vi hoppas att hon kan vara tillbaka i verksamheten till våren.

---------------------------------------------------------------------

2020-10-01

Annie har varit skadad en längre tid och kommer tyvärr inte komma tillbaka i verksamheten. Hon är triangelmärkt och letar nytt hem som sällskapsponny!

annie

------------------------------------------------------------------

2020-08-31

harry

Fina Harry kommer tyvärr inte kunna vara kvar som ridskolehäst då hans artros i halskotpelaren påverkar honom i ridningen. Han är nöjd och glad så länge ingen rider på honom så han kommer att triangelmärkas för att kunna få ett liv som sällskapshäst, möjligen promenader i skogen men allt behöver anpassas för att han ska må bra vilket ridskolan inte har möjlighet att erbjuda honom. Harry har varit på ridskolan i mer än 4 år och varit favoriten hos många elever!

2020-07-01

Nessie blev tyvärr sparkad i hagen och har en fraktur i sin underarm vilket gör att hon tyvärr kommer vara borta från verksamheten en längre period. Hon ska röntgas igen i slutet av augusti och vi hoppas då på positivt besked så att hon kan komma igång under hösten.

2020-06-29

Ett till sto flyttar in! Tezz (Hatieza) är ca 172 cm, född 2012, e Kojak-Indoctro. Hon har tävlat hoppning 1,20 och är väldigt trevlig att rida, stabil men uppmärksam och lyhörd så ryttaren behöver vara mjuk i sin ridning. Tezz är lite orolig vid sadling så var extra försiktig så hon inte blir skrämd, spänn sadelgjorden försiktigt.

2020-06-11

Två nya stora ston har flyttat in hos oss!

Abigail är ca 175 cm, född 2009 och e. Cherry Cordial-Donatelli. Hon är en mycket vänlig häst som är lätt att rida, lyssnar väldigt fint på hjälperna och vill ha en mjuk hand från ryttaren då hon är oerhört lätt att stanna. Hon hoppar snällt och trevligt.

Adiva är ca 170 cm, född 2010 i Danmark, e Uno Don Diego-Underworld xx. Hon är tävlad i dressyr, rör sig med spänstiga gångarter och hoppa gärna. Adiva är framåt och energisk men snäll, det krävs dock en mer rutinerad ryttare för henne till en början.

2020-05-02

En ny bekanskap står i karantän innan hon får blanda sig med övriga hästar. Nessie är ett skimmel sto som är 16 år, hon har tävlat hoppning med många nollor tom 1,35 cm när hon var yngre och på senare år lite lägre höjder med lite olika ryttare. Nessie är stabil i all ridning och välskolad i dressyren, en häst med eget driv och väldigt positiv inställning till arbete. Hon är väldigt snäll i hanteringen och cool i nya situationer. Vi hoppas att hon ska trivas på sitt nya jobb!

Nessie

-----------------------------------------------------------------

2020-04-24

Siena flyttade till sitt nya hem och vi önskar Josephine & Siena all lycka till och hoppas att de får många fina år tillsammans!

Siena var en energisk ponny som hoppar väldigt bra, tyvärr så fick hon problem med sin hals och rygg vilket gjorde henne väldigt spänd vid ridningen. Hon bockade och sparkade backut massor och trots behandlig så visade hon tydligt att ridhäst på ridskola inte var hennes grej. Siena är triangelmärkt.

---------------------------------------------------------------------------------------

2020-04-23

Randy har flyttat tillbaka till säljaren. Siena som har varit borta från verksamheten en längre tid är triangelmärkt då hon inte kan var en "vanlig" ridhäst. Siena flyttar till sin nya ägare fredag 24 april och vi hoppas att de ska få många fina år tillsammans!

------------------------------------------------------------------------------------

2020-04-06

Fina Randy kommer tyvärr att behöva flytta från ridskolan då det visat sig att han har täta tornutskott som påverkar honom. Han kommer att behöva en egen person som anpassar ridningen efter hans förutsättningar då ridskolan tyvärr inte har möjlighet att erbjuda honom rätt rehab och ridning. Randy bör kunna glädja någon privatperson mycket då han är en vänlig häst som när han inte har ont är väldigt fin att rida.

----------------------------------------------------------------------------------------------

2020-03-30

Ea lämnade oss för de evigt gröna ängarna pga stora problem med sina bakben. Nu slipper hon ha ont men hon är saknad! <3

-----------------------------------------------------------------------------

2020-03-23

Fina Batida lämnade oss för de evigt gröna ängarna <3

---------------------------------------------------------------------------

2020-03-17

Två nya stora fina bruna valacker är på plats och vi hoppas att de ska trivas hos oss.

Guevara- född 2011 och Proton (Bamse) född 2011 (hans högra öra är lite udda i formen pga av en ink men det är inget som besvärar honom). Båda är välskolade och trevliga att rida, snälla och stabila.

-------------------------------------------------------------------------------------

2020-03-09

Fina Batida har varit borta från verksamheten sedan i nov/december då hon var halt och hade problem med ryggen. Efter detta har hon varit hos veterinären och kiropraktor flera gånger för behandling samt arbetats av personal för rehab. I fredags var hon på återbesök då rehab inte alls gick bra, Batida var klart besvärad och ville absolut inte bli riden. Nu var hennes hals väldigt stel till höger och röntgen gjordes av halskotpelaren där det konstaterades artros och inflammationer på många ställen samt problem med ligamnet/muskulatur som inte kan behandlas. Batida kommer tyvärr att lämna oss för de evigt gröna ängarna, saknaden kommer att vara stor men denna snälla fina häst har ont.

---------------------------------------------------------------------------

2020-02-21

Vi har en ny trevlig bekantskap ute i lösdriften, ett brunt sto från Holland. Hon heter Heart of flame "Hjärta", är 8 år och hoppstammad, välskolad och snäll att rida. Hon kommer att skolas in och vi hoppas att hon ska trivas hos oss.

Hjärta

---------------------------------------------------------------------

2020-02-15

Fina Felix var på veterinärbesök då han uppfört sig knasigt på lektion och visade att han inte var nöjd med ryttare. Hos veterinären visade det sig att han har ont i båda frambenen (kotor främst) och även ömmar i ländryggen. Efter utredning med ridprov och flera bedövningar kom veterinären fram till att det är framkotor + hovled och hovbroskförbening som är det stora problemet, röntgen visade att han har kraftig artros i båda frambenen och pga detta kan han inte vara ridhäst alls utan att få ont. Felix kommer att triangelmärkas och flyttar därefter till Björlanda där han enbart ska vara sällskapshäst, pysslas med och ha ett skönt hästliv.

----------------------------------------------------------------------------------------

2020-01-27

Vi har en ny häst som står ute i lösdriften som vi hoppas ska trivas i verksamheten. Hon heter Betty och är en Irish draugh på 11 år. Betty är ca 170 cm hög och rejält bygd men inte alls tung att rida. Hon är snäll och rar i all hantering och ridning men inte van vi vår miljö. Hon är stabil i dressyren och hoppar det man styr på.

Tänk på att hon är ny och ska få vara i fred ute i lösdriften, hon står där för att vi ska kunna ha koll på smittorisken med en ny häst på anläggningen. Hon vill också få tid på sig att vänja sig vid sitt nya hem.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Snälla gulliga Fabris började uppföra sig underligt i december och fick vila under juluppehållet. När vi satte igång honom igen så var han mer som vanligt först men det förvärrades snabbt och han visade väldigt mycket att något inte stod rätt till. Han har varit inne på veterinärklinik och tyvärr har han en obotlig skada i nacke/halskotpelaren så han kommer att lämna ridskolan inom kort.

 

Skribent: Linda Eriksson

  
______________________

Du som kör bil till Bulyckes anläggning- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
ÖCKERÖ IT-TJÄNST
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info