Hoppa till sidans innehåll

Här kan du läsa info om våra hästar. Ibland går även de stora d-ponnyerna (info finns under Våra ponnyer) med på vuxenlektioner då det är lämpligt i storlek. Vår filosofi är rätt ryttare till rätt häst för att ridningen ska bli så utvecklande som möjligt.


Milla riden

Camilfo "Milla"

Född 2016. Imp Ryssland  Kom till Bulycke aug 2022

Milla är ett sto på ca 163 cm. Hon är väldigt trevlig i hanteringen och att rida men ännu orutinerad. Milla behöver stärka upp sig i övergångar och galoppen samt bli mer rutinerad i hoppningen innan hon börjar gå med på lektion. Hon utbildas av personal och vi tror att hon kommer att bli en favorit på ridskolan längre fram!

Happy sidaHappy galopp

Happy Girl du plein vent "Happy"

Född 2013. Imp Belgien e. Bordeaux - Welton Kom till Bulycke nov 2021

Happy är ett sto på ca 176 cm. Hon är välutbildad i dressyr, känslig för ryttaren och vill alltid göra rätt. När hon inte förstår eller blir för spänd så stannar hon, det krävs en mjuk ryttare med känsla för tajming för att hon ska komma till sin rätt. Hon rör sig mjukt och har fina gångarter, en relativt stor galopp som hon ibland kan ha lite svårt att reglera, det blir lite yvigt. Happy går enbart med utvalda ryttare för att skolas in på lektion då hon behöver extra tid på sig att förstå vad som förväntas av henne vid ridning i grupp. Happy hoppar gärna men är orutinerad. Happy är väldigt snäll i all hantering, vill att man inte stressar i hanteringen då hon lätt  påverkas av hur skötaren/ryttaren själv är.

Etika

Etika

Född 2016 Kom till Bulycke nov 2021 Imp Litauen

Etika är ett sto som inte är så hög men däremot rätt bred. Hon är ett litauiskt kallblod men en entusiastik och pigg häst i ridningen. Etika är väldigt vänlig i all hantering, mest körd tidigare så i ridningen kommer hon att vidareutbildas av personal. Etika är en unghäst med allt vad det innebär, hon kan vara lite busig i galoppen så det krävs en mer rutinerad och följsam ryttare för att det ska bli riktigt bra.

Dinar

Född: 2015 Kom till Bulycke sept 2021 e. Sentender - Huzar

Dinar är en pigg häst är modell mindre ca 163 cm och ädel i sin exteriör. Han är väldigt vänlig och lite försiktig i sättet så han vill ha en lugn ryttare. Dinar är trevlig i ridningen men inte så mycket utbildad så han kommer att fortsätta utbildas av personal både i dressyr & hoppning.

neohopp neo

New Energy "Neo"

Född: 2015 Kom till Bulycke aug 2021 e. Ninyon- Forrester

Neo är en stor ståtig herre på strax över 180 cm i manken. Han är snäll som en stor nallebjörn men man behöver ju tänka på att han har långa ben att hålla reda på. Neo gillar att bli borstad och försöker alltid göra rätt i ridningen. Han hoppar gärna och är trots sin storlek lättriden för ryttare av olika storlek. Det ryttaren behöver tänka på är att hjälpa honom att komma ihåg att hålla upp sitt huvud istället för att bli för låg och lång. Han är stabil och rör sig framåt av sig själv men är sin storlek till trots inte så stor/snabb i gången vilket är en fördel i grupp.

HansFoto: Emma Dircks

Hans 

Född: 2012 Kom till Bulycke aug 2016 Ras: korsning med Fredriksborgare

Hans är utbildad av ridskoleelever i projektet "Hållbar häst". Han är snäll i all hantering, en pärla i dressyren och hoppar gärna men inte för högt. Hans är mjuk att sitta på, lätt i handen och stadig i formen. Alla älskar Hans! <3

Jeverdale

Född 2014 e Everdale - Houston. KWPN. Kom till Bulycke mars 2021

Jeverdale är en rejäl brun valack på ca 176 cm men trots sin storlek väldigt lätt att reglera då han har fina gångarter. Han hoppar även gärna men kanske inte är en stor stjärna tekniskt sätt men han gör allt du ber honom om med glädje, ibland lite väl stora språng så det gäller att ha stabilt tramp i stigbygeln. Jeverdale är välutbildad i dressyren och har tävlat lätta klasser i Holland med förra ägaren. Han är snäll i hantering men stor och lite bufflig så håll koll på att han fokuserar på dig när du leder honom.

 adiva

Adiva

Född 2010 Kom till Bulycke juni 2020 Uno Don Diego-Underworld xx

Adiva är ett rejält mörkbrunt sto på ca 170 cm, hon är pigg och framåt så kräver en mer rutinerad ryttare. Hon är snäll i all hantering och vänlig. Hon är främst utbildad i dressyr men hoppar glatt. I dressyren tar hon gärna i för mycket så ryttaren behöver hjälpa henne att dämpa sig för att det inte ska gå för fort. Hon är dock inte hästen som bockar eller busar men blir stressad om hon inte får stöd av ryttaren.

gurra

Guevara "Gurra"

Född 2011 Kom till Bulycke mars 2020 Rovem- Bürggraaf

Gurra är en brun valack på ca 174 cm, mest långa ben han är inte så rejält byggd. Han har tävlat lite hoppning innan han kom till Bulycke men blir osäker på högre hinder. Gurra är snäll i stallet och i ridningen, kan vara lite spänd i ridningen men försöker alltid göra sitt bästa.

tezz

Hatieza "Tezz"

Född 2012 Kom till Bulycke juni 2020 e. Kojak-Indoctro

Tezz är ett brunt sto på 165 cm. Hon är rejält byggd och stabil i ridningen. Tezz har tävlat hoppning tom 1,20 och är väldigt trevlig i ridningen. Hon är mjuk att sitta på och välskolad, tänk på att vara mjuk i handen då hon är väldigt uppmärksam.

hopplatte

LatteFoto: Emma Dircks

Caffe Latte "Latte"

Född: 2012 Kom till Bulycke april 2017 Ras: SWB korsning 

Latte är inriden och utbildad av ridskoleelever i projektet "Hållbar häst". Han är snäll i all hantering, gör allt upp till LA/MsvC i dressyren och hoppar fint. Som unghäst var han väldigt känslig och lite rädd vid uppsittning, nu är han van men var ändå extra försiktig så att han inte blir rädd. Han har vunnit KM både i dressyr och hoppning. Latte är väldigt fin i ridningen och en stor favorit för många.

Dijon

Dijon DH Z

Född 6/5 2013 Kom till Bulycke nov 2019  e.Donckervoort-Wellington Imp Belgien

Dijon är en brun valack på ca 167 cm, väldigt gulliga att hantera men lite försiktig så tänk på att vara lugn med honom så han inte blir skrämd. Han är trevlig att rida men rör sig relativt stort så kräver en balanserad ryttare. Dijon hoppar väldigt fint men är lite yvig i sina språng så även här passar han bäst ihop med en mer rutinerad ryttare.

Betty

Betty

Född 2009 Kom till Bulycke jan 2020 e. Agherlow-Flagmount Diamond Imp Irland

Betty är en Irish Draught och ca 170 cm hög. Hon är en stor, stabil häst som är väldigt snäll i all hantering. Betty är framåt att rida men alltid säker, det är inte hästen som drar iväg utan hon lyssnar fint på ryttaren och försöker göra sitt bästa. Hon tycker att hoppning är kul, dock är hon väl inte världsbäst i hoppning men hon är stabil.

nessie 

Fountains Misneche "Nessie"

Född 2004 Kom till Bulycke maj 2020  e.Courage II- Kilferagh Hill

Nessie har haft en tävlingskarriär främst som juniorhäst i hoppning tom 1,35 på Irland. Hon är välskolad, oerhört trevlig att rida både i dressyr och hoppning. Nessie är en vänlig häst som gillar att bli pysslad med och snäll i all hantering.             

frasse 

Frasse (Zputnik Frase)

Född: 2009 Kom till Bulycke: sep 2016

Frasse är en valack korsning travare/lippizaner. Han är trevlig i ridningen åt det piggare hållet men snäll och stabil. Frasse hoppar glatt och är utbildad LA dressyr men inte tävlad. Håll lite koll när du drar sadelgjorden för han kan vara lite lurig och försöka trampa en på fötterna då, det finns en räv bakom örat på honom men han är snäll. I fällningsperioderna kan han vara väldigt känslig i sin hud så tänk på att använda en mjuk borste alternativt inte borsta alls om det inte verkligen behövs.

Nougat

Nougat

Född: 2007 Kom till Bulycke: okt 2014  e. Sturevallens Gentleman-Electro

Nougat är en häst av mindre modell som tävlat LA dressyr och LC hoppning med bra resultat, han är utbildad MsvC dressyr och välriden. Nougat ställer alltid upp, är snäll och lagom pigg. Han trivs bäst med en mjuk hand och ridning med säte/sits. Nougat kommer att gå mest på juniorlektioner då han har haft problem med sina SI-leder och behöver gå med små/lätta ryttare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 21 AUG 2018 14:22

  
______________________

Du som kör bil till Bulyckes anläggning- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
ÖCKERÖ IT-TJÄNST
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info