Hoppa till sidans innehåll

Här kan du läsa info om våra hästar. Ibland går även de stora d-ponnyerna (info finns under Våra ponnyer) med på vuxenlektioner då det är lämpligt i storlek. Vår filosofi är rätt ryttare till rätt häst för att ridningen ska bli så utvecklande som möjligt.


HansFoto: Emma Dircks

Hans

Född: 2012 Kom till Bulycke aug 2016 Ras: korsning med Fredriksborgare

Hans är utbildad av ridskoleelever i projektet "Hållbar häst". Han är snäll i all hantering, en pärla i dressyren och hoppar gärna men inte för högt. Hans är mjuk att sitta på, lätt i handen och stadig i formen.

Hjärta

Heart of flame "Hjärta"

Född 2012 Kom till Bulycke feb 2020 e.Namelus R- Indoctro

Hjärta är ett mörkbrunt sto på ca 170 cm men fin hoppstam. Hon är välutbildad i  dressyr och 1,10 hoppning. Hon är väldigt trevlig i all hantering, snäll och vänlig. Hjärta är pigg i hoppningen så behöver där en ryttare som gillar fart, hon är lyhörd men entusiastisk.

AbigailAbigail

Född 2009 Kom till Bulycke juni 2020 e. Cherry Cordial-Donatelli

Abigail är ca 175 cm mer långa ben än massa. Hon är en mycket vänlig häst som är lätt att rida, lyssnar väldigt fint på hjälperna och vill ha en mjuk hand från ryttaren då hon är oerhört lätt att stanna. Hon hoppar snällt och trevligt.

 

Adiva

Född 2010 Kom till Bulycke juni 2020 Uno Don Diego-Underworld xx

Adiva är ett rejält mörkbrunt sto på ca 170 cm, hon är pigg och framåt så kräver en mer rutinerad ryttare. Hon är snäll i all hantering och vänlig. Hon är främst utbildad i dressyr men hoppar glatt. I dressyren tar hon gärna i för mycket så ryttaren behöver hjälpa henne att dämpa sig för att det inte ska gå för fort. Hon är dock inte hästen som bockar eller busar men blir stressad om hon inte får stöd av ryttaren.

gurraGuevara "Gurra"

Född 2011 Kom till Bulycke mars 2020 Rovem- Bürggraaf

Gurra är en brun valack på ca 174 cm, mest långa ben han är inte så rejält byggd. Han har tävlat lite hoppning innan han kom till Bulycke men blir osäker på högre hinder. Gurra är snäll i stallet och i ridningen, kan vara lite spänd men försöker alltid göra sitt bästa.

 Proton "Bamse"

Född 2011 Kom till Bulycke mars 2020 Eksterier- -Czatran

Bamse är en rejäl brun valack på ca 175 cm. Han har tävlat hoppning tidigare och är stabil i ridningen. Kan bli lite stark och i framvikt när han blir pigg men har inte så stora steg så de flesta känner sig ändå väldigt trygga med honom. Bamse kan vara kinkig när han har mat, i övrigt är han snäll i hanteringen.

tezzHatieza "Tezz"

Född 2012 Kom till Bulycke juni 2020 Kojak-Indoctro

Tezz är ett brunt sto på 165 cm. Hon är rejält byggd och stabil i ridningen. Tezz har tävlat hoppning tom 1,20 och är väldigt trevlig i ridningen. Hon är mjuk att sitta på och välskolad, tänk på att vara mjuk i handen då hon är väldigt uppmärksam.

hopplatte

LatteFoto: Emma Dircks

Caffe Latte "Latte"

Född: 2012 Kom till Bulycke april 2017 Ras: SWB korsning 

Latte är inriden och utbildad av ridskoleelever i projektet "Hållbar häst". Han är snäll i all hantering, gör allt upp till LA/MsvC i dressyren och hoppar fint. Som unghäst var han väldigt känslig och lite rädd vid uppsittning, nu är han van men var ändå extra försiktig så att han inte blir rädd. Han har vunnit KM både i dressyr och hoppning. Latte är väldigt fin i ridningen och en stor favorit för många.

Dijon

Dijon DH Z

Född 6/5 2013 Kom till Bulycke nov 2019  e.Donckervoort-Wellington Imp Belgien

Dijon är en brun valack på ca 167 cm, väldigt gulliga att hantera men lite försiktig så tänk på att vara lugn med honom så han inte blir skrämd. Han är trevlig att rida och kommer att vidareutbildas samt enbart gå lektion med utvalda ryttare en period framöver.

Betty

Betty

Född 2009 Kom till Bulycke jan 2020 e. Agherlow-Flagmount Diamond Imp Irland

Betty är en Irish Draught och ca 170 cm hög. Hon är en stor, stabil häst som är väldigt snäll i all hantering. Betty är framåt att rida men alltid säker, det är inte hästen som drar iväg utan hon lyssnar fint på ryttaren och försöker göra sitt bästa.

nessieFountains Misneche "Nessie"

Född 2004 Kom till Bulycke maj 2020  e.Courage II- Kilferagh Hill

Nessie har en tävlingskarriär främst som juniorhäst i hoppning tom 1,35 på Irland. Hon är välskolad och väldigt trevlig att rida. Nessie är en vänlig häst som gillar att bli pysslad med och snäll i all hantering.

sigge

Singalullaby "Sigge"

Född 2004 Kom till Bulycke dec 2019 e Singspiel u Brief Lullaby Imp Irland

Sigge är en välskolat fullblodsvalack som haft en framgångsrik karriär som galoppör innan han omskolades till ridhäst. Han är snäll i stallet, trevlig att rida både i dressyr och hoppning. Sigge är uppmärksam på ryttaren och en lagom pigg häst, med på allt och alltid vänlig.

MizzyBilden är tagen av Emma Dircks

Mizzy

Född: 2008 Kom till Bulycke nov 2018 e Twilight - Regazzoni

Mizzy är ca 168 cm hög och trevlig i all hantering men en dam så tänk på hur du närmar dig henne. Hon kan vara sur & misstänksam vid uppsittning så var noga att försöka sitta upp direkt och smidigt. Mizzy är mest dressyrriden men hoppar snällt. Hon är väldigt trevlig att rida, blir lätt lite hög i formen så tänk på att försöka rida henne i lägre form om möjligt.                        

Diamond

Diamond

Född: 2012 Kom till Bulycke: feb 2017

e. Berkley Cruise u Freddies Diamond- Kec Blujay Diamond

Diamond är ett skimmelsto på ca 166 cm. Hon försöker alltid göra sitt bästa i ridningen, hoppar fint och är mjuk att rida. Kan vara tjurig i boxen så ska ställas upp i spolspiltan, locka på henne så att hon kommer fram till dig istället för att gå in.

frasse 

Frasse (Zputnik Frase)

Född: 2009 Kom till Bulycke: sep 2016

Frasse är en valack korsning travare/lippizaner. Han är trevlig i ridningen åt det piggare hållet men snäll och stabil. Frasse hoppar glatt och är utbildad LA dressyr men inte tävlad. Håll lite koll när du drar sadelgjorden för han kan vara lite lurig och försöka trampa en på fötterna då, det finns en räv bakom örat på honom men han är snäll.

Nougat

Nougat

Född: 2007 Kom till Bulycke: okt 2014  e. Sturevallens Gentleman-Electro

Nougat är en häst av mindre modell som tävlat LA dressyr och LC hoppning med bra resultat, han är utbildad MsvC dressyr och välriden. Nougat ställer alltid upp, är snäll och lagom pigg. Han trivs bäst med en mjuk hand och ridning med säte/sits. Nougat kommer att gå mest på juniorlektioner då han har haft problem med sina SI-leder och behöver gå med små/lätta ryttare.

Loppan o Rebecca

Apollonia (Loppan)

Född: 2005 Kom till Bulycke: dec 2013  e. Perion -Ekstein

Loppan är ett välskolat och framåt sto som har många fina placeringar i 1,20 hoppning i Holland. Hon rör sig trevligt och är trevlig i hanteringen i stallet. Hon är välutbildad även i dressyr och har tävlat lätta klasser. Tänk på att vara stadig i sitsen och mjuk i handen vid ridning så trivs hon bäst.  Kan vara lite svår i galoppfattningarna, var noga med att inte klämma med skänkeln för det uppskattar hon inte.

Prince

Hillside Prince

Född 2008 Kom till Bulycke augusti 2013 Ras Irish cob Imp Irland

Prince är en Irish cob valack av mindre modell som rör sig mjukt med egen motor. Tänk på att vara lätt i handen, han vill gärna hänga sig på i handen om man drar i honom. I hoppningen är han snäll och hoppar snällt allt man styr på men man behöver rama in mellan skänklarna så att han vet vad han ska göra. Prince är snäll och trevlig i all hantering men kan vara lite brötig ibland. Han går både med barn och vuxna.

 George

George

Född: 2006 Kom till Bulycke: 2012 Imp. Irland

George är en Irish Cob och har jääättestora hovar. Han är snäll att sköta i stallet och trevlig att rida. Han är vaken och har trevliga välbalanserade gångarter. Han hoppar gärna och är trots sitt utseende väldigt framåt och känslig att rida. Han vill ha en ryttare med mjuk hand då han kan bli stark om man drar i honom men är väldigt fin om man är mjuk.

 romeo

Romeo

Född: 2004 Kom till Bulycke 2011 Ras: lettiskt halvblod med okänd härstamning

Romeo är en stor snäll häst som är stabil att rida. Han kan bli stark i munnen om ryttaren drar i honom, man måste tänka på att rida med mjuk hand och rama in med skänkeln tydligt. Hoppar glatt det man styr på men behöver hjälp att hålla tempot och energin.

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 21 AUG 2018 14:22

  
______________________

Du som kör bil till Bulyckes anläggning- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info