Hoppa till sidans innehåll

Här hittar du info om våra ponnyer. Ibland går även någon av de stora hästarna (info hittar du under Våra hästar) med på juniorlektionerna i de fall det är lämpligt.


Hero

Slaney Hero

Född 2014. Imp. Irland. e Ballinera Cult -Kings Master Kom till Bulycke april 2022

Hero är ett maxat d-ponny sto, mörkbrun och av rejälare modell. Hon är vänlig och ambitös, pigg och känslig för ryttarens hjälper. Hero är en stjärna både i dressyr och hoppning men kräver en mer rutinerad ryttare för att det inte ska gå för fort. Hon går mest på vuxenlektioner och i högre ponnygrupper för att skolas in i verksamheten samt vidareutbildas av Anna Johansson.

Jaguar

Ripadals Jaguar

Född 2009 Gotlandsruss e Ripadals Janco- Primus Kom till Bulycke feb 2020

Jaguar är en stabil b-ponny, inte den snabbaste men han gör alltid vad ryttaren ber om och hetsar inte upp sig i onödan. Han har tävlat lite dressyr och hoppning med tidigare ägare. Jaguar är snäll i hanteringen men vill inte ha för mycket extra uppmärksamhet utan få vara i fred när han inte ska ridas. 

Fred

Taumore Fred II

Född 2016 Irländsk sportponny okänd stam. Kom till Bulycke mars 2021

Fred är en skimmelskäck på 145 cm, väldigt trevlig i hantering och ridning men han är ännu ung så han går bara med på vissa lektioner. Fred vidareutbildas av Anna Johansson.

milas

Milas

Född 2014 Imp Litauen Kom till Bulycke juni 2021

Milas är en riktig sötnos och social, han kan vara lite rörig i stallet men är fin att rida. Han är snäll och trevlig, hoppning är dock inte hans starka sida men han tycker att det är rätt kul trots att han ofta river.

 Maestro

Maestro

Född 2008 Imp Irland ca 144 cm Kom till Bulycke nov 2018

Maestro är en d ponny som är välskolad i både dressyr och hoppning. Han är lite grinig i hanteringen så ställ upp honom i spolspiltan och be om hjälp om du är osäker. Han väldigt fin att rida, en riktig läromästare i både hoppning och dressyr! Han kan dock busa i galoppen så var noga att bromsa och styra om han vill dra iväg. 

Thomson

Thomson

Född 2012 Imp England, 145 cm Kom till Bulycke jan 2017

Thomson är en isabell valack, snäll i stallet och fin i ridningen både hoppning & dressyr. Han är pigg i ridningen så han går mest i de högre grupperna och ibland även på vuxenlektioner.

 Zaval

Zaval

Född: 2007 imp Holland ca 144 cm Kom till Bulycke nov 2017

Zaval är en brun d-ponny som är snäll i all hantering och ridning. Han hoppar fint och är stabil men lite osäker på högre höjder. Han är dock rätt skumpig i traven eftersom han travar ganska stort så man får trampa ner hälarna och träna balansen.

 rianna

Rianna

Född 2010 Kom till Bulycke aug 2016 Ras: korsning med Welsh cob Import Tyskland Ca 151 cm

Rianna ett fux sto som är pigg och glad, hon är mjuk att sitta på och arbetsvillig, trevlig i hoppningen. Trevlig att rida även ute, stabil och orädd. Vid fällningen är hon lite kinkig och man får vara lite extra omtänksam.

 naggNagg

Nagg

Född 2013 Kom till Bulycke 2016  Ras: Gotlandsruss

Nagg är en b ponny som är inriden och utbildad i Projekt hållbar häst”. Han är världens snällaste att pyssla med och försöker alltid göra sitt bästa i ridningen. Nagg är duktig på hoppning. Han har ännu en del kvar att lära sig i dressyren men utvecklas hos tiden. Kan vara lite busig men vill alltid väl.

 

bonita

Bonita

Född 2006 Kom till Bulycke aug 2016 Ras: tysk ridponny Import Tyskland Ca 138 cm E Bodyguard u Thank you

Bonita är ett brunt stort c-ponny sto som rör sig trevligt. Hon är snäll att rida och mjuk att sitta på, kan vara lite snabb i galoppen Lite osäker i hoppningen så behöver ramas in och stöttas. Kittlig och känslig när man borstar benen så använd en mjuk borste. 

 

Desmond

 Desmond Jones

Född 2007 Kom till Bulycke feb 2015 Irländsk import, 145 cm

Desmond är en trevlig d-ponny som har tävlat LC hoppning med fint resultat. Han är välriden, mjuk och följsam i ridningen, går i det tempo man talar om för honom att han ska gå i eller lite långsammare. Rätt skumpig i traven så här får man träna balansen. Han är social och trevlig i hanteringen men man behöver vara bestämd. Borsta med ordentliga tag, han gillar inte när man är för försiktig. Är du osäker, be om hjälp att ställa honom i spolspiltan.

monne km

Motorpets Moonlight "Monne"

Född 2006 Kom till Bulycke dec 2014 Ras New forest ca 145 cm

Monne är en stabil d-ponny som är välskolad i dressyr men mest intresserad av hoppning. Han har tävlat hoppning med felfria resultat LD/LC och startat LB dressyr. Monne kan vara kinkig att hantera i stallet, be om hjälp om du blir osäker. Han är välskolad i dressyr/hoppning och väldigt stabil i ridningen men kan vara tjurig på de andra ponnyerna. Monne är vår klippa i Bohuscupen hoppning!

Fonny

fonny km

Fonny

Född 2005 Kom till Bulycke nov 2013 Ras Gotlandsruss ca 129 cm

Fonny är en pigg och glad b-ponny valack. Han är snäll i stallet och gillar att bli borstad. Fonny är snäll att rida men kan bli lite stark, stressad och pigg så kom ihåg att tala om för honom vad han ska göra. Han hoppar gärna, men blir lite osäker på högre hinder. Han är välutbildad i dressyren.

 Abbey

Abbey

Född: 2006 Kom till Bulycke: 2012 Imp. Irland Ras: Irish cob korsning ca 147 cm
Abbey är ett trevligt D-ponny sto som är stabil och trygg. Hon är mjuk och trevlig att rida och duktig på det mesta. 

 Hembys Vivaldi

Född: 2003  Kom till Bulycke 2011. Ras: New Forest ponny ca 150 cm

 Vivaldi är stor D-ponny och trevlig att rida i både hoppning & dressyr, välutbildad och mjuk. När det är tävling blir han lätt väldigt nervös.

Indra 

Sparkling Indra

Född:   2002   Kom till Bulycke 2010 Ras: korsningsponny 122 cm
Litet B-ponny sto, söt, pigg och go. Indra gillar fart och fläkt i galopp, när det är kallt blir hon extra pigg så då gäller det att bromsa. Hoppar fint och gärna. Extra pigg vintertid då gäller det att bromsa!

 

 

Uppdaterad: 21 AUG 2018 13:48

  
______________________

Du som kör bil till Bulyckes anläggning- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
ÖCKERÖ IT-TJÄNST
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info