Hoppa till sidans innehåll

December 2016


Styrelsen informerar - december 2016

Här kommer det andra ”styrelsen informerar” för året. Tanken är att vi kommer ut med information till samtliga medlemmar 2 ggr/år, där vi kort beskriver vad som är gjort och vad som ligger i plan för att göras inom Bulycke Ryttarförening.
Publicering sker innan sommar- respektive juluppehållet.

De saker som skett under andra halvåret är bl. a:
 Underhåll (ansiktslyftning) av vårt café och administrationsbyggnad är genomförd.

 ”Kåkstaden” (det tillfälliga utestallet) är nermonterad och bort forslad.

 Styrelseveckan är genomförd. Styrelsen försöker varje höst gå ut och prata med samtliga ridgrupper för att fånga upp ideella krafter som är villiga att hjälpa till med diverse sysslor. Vi har en resurslista som uppdateras och som är oerhört värdefull för att få allting att fungera.

 Föreningen har haft en strategidag där Bulycke Ryttarförenings framtid som världens bästa ridskola diskuterades. Deltagare var såväl styrelsen och personal som US. Det framkom bra idéer som vi skall ta vara på och ett strategidokument arbetades fram, vilket skall ligga till grund för de beslut vi behöver ta löpande.

 Nya möten har genomförts med Idrotts och Fritidsförvaltningen (IOFF) där vi försöker påverka de beslut som tas för att möjliggöra att Bulycke Ryttarförening kan utvecklas så mycket som möjligt i vår strävan efter att vara en modern ridklubb i framkant.

 Idrott och föreningsnämnden (politiker & tjänstemän) besökte vår anläggning i augusti med ca 25 deltagare, för att se anläggningen och höra om våra framtidsplaner.

 Markarbeten runt om i våra olika hagar har utförts under sensommaren/hösten där bl.a. staketet i ridskolehagen är utbytt och dränering av medlems-rasthagar har påbörjats.

 Värmeslingor runt vattenledningarna är på plats i spiltstallet, så att vattnet inte fryser under vintern.

I skrivande stund är det fokus på budget för 2017. Styrelse och personal önskar genomföra att våra ponnyers får gå på lösdrift men det förutsätter att två lösdriftshallar upprättas.

Sedan kvarstår naturligtvis vårt huvudmål och det är att vi skall få till en nybyggnation, men det händer tidigast 2020. Innan dess planeras att manegebyggnaden renoveras (2017) och därefter övriga stallbyggnader (2018).

Ser vi tillbaka på 2016 så här i slutet på året, kan vi konstatera att det har hänt en hel del positiva och kvalitetshöjande saker. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen, blicka framåt och se till att förverkliga Bulyckes vision om att bli en ridklubb i världsklass.

Uppdaterad: 09 MAR 2018 15:12 Skribent: Linda Eriksson

  
______________________

Du som kör bil till Bulyckes anläggning- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
ÖCKERÖ IT-TJÄNST
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info