Hoppa till sidans innehåll

Grönt kort och licenser


Ryttare

 

Grönt kort

För att tävla på tävlingar som är lokala- och uppåt  behöver du Grönt kort, är du yngre än 13 år måste du ha en vuxen med dig som har Grönt kort. Det Gröna kortet är ett teoretiskt och praktiskt prov om tävlingsreglemente och  säkerhet i och i samband med tävling. För att ta kortet behöver du gå en kurs som omfattar både teori och praktik. På Bulycke brukar vi anordna kurser minst en gång per år. Är du intresserad av en kurs så kontakta ridskolan.

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Observera från och med 2021 gäller nya regler för Grönt Kort. Bl.a. så är förkunskapskraven  ändrade. 

Licenser

 För att få lösa licens måste du vara medlem i den klubb du skall tävla för och ha grönt kort. Om du skall tävla på klubb, clear round eller inbjudningstävling behöver du ingen licens. Om du skall tävla på lokaltävling behöver du en lokal ryttarlicens.

Aktuell info vad gäller licenser hittar då på Ridsportsförbundets hemsidan.

.

 

Häst/ponny

 

Vaccinationsintyg  

Hästen/ponnyn måste vara vaccinerad mot hästinfluensa för att få starta på tävling utanför det egna stallet. Den måste ha fått minst 2 sprutor med 3-6 veckors mellanrum för att få starta, därefter skall hästen/ponnyn vaccineras inom ett år från den sista sprutan. Om denna tid överstigs måste man grundvaccinera igen.

 

Mätintyg för ponny

 Till inbjudningstävling, lokal, regional, nationell och elit tävling måste du ha ett mätintyg på din ponny som talar om vilken mankhöjd ponnyn har och vilken kategori den till hör. Mätningen måste utföras av godkända mätmän och man måste ha en veterinär närvarnade.

 

Häst/ponny licens

 Licens krävs för tävling på regional nivå och högre.

För att få mätintyg och licens måste man först ha ett registreringsbevis på  hästen/ponnyn. Om man inte har det måste man ha ett konturdiagram, som beskriver hästens färg, tecken, virvlar och ev. övriga kännetecken. Ponnyer måste även chipsmärkas. Denna information skickar man till ett avelsförbund som rekommenderas av den som gör konturdiagramment.

 

 

Uppdaterad: 19 JAN 2013 22:28

  
______________________

Du som kör bil till Bulyckes anläggning- 
tänk på att köra försiktigt,
akta ridande, gående och cyklister!

_________________________ 

 

 Klicka HÄR  till realgymnasiet 
 
______________________________
Sponsorer av Bohus cupen 
hooks 
 
 
_____________________________
ÖCKERÖ IT-TJÄNST
_____________________________
 
agria_rattforsakrad_190x240_ny
 
 
Vill du köpa en plats här?
Kontakta ridskolan.

Postadress:
Bulycke RF - Ridsport
Bulycke gård 25
42337 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031560973
E-post: This is a mailto link

Se all info